onsdag 4 november 2009

Focaccia - Italienskt bröd

Ingredienser:
  • 25g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1/2 msk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 12 dl mjöl
  • 2 knippen/krukor dill alternativt soltorkade tomater, oliver eller något annat smaskigt
  • olivolja för pensling
  • flingsalt



Smula ner jästen i en bunke.












Häll på ljummet vatten.








Tillsätt salt, olja och hälften av den hackade dillen.










Rör nu ner mjölet. Degen ska vara ganska lös.








Låt degen jäsa under bakduk på varm dragfri plats i 40 minuter. Smörj under tiden en långpanna med lite olja.








Häll över degen i långpannan och tryck ut den i kanterna med mjölad hand.



Sätt ugnen på 225 grader och låt degen jäsa i pannan i 20 minuter.





Pensla med olivolja och strö över flingsaltet och fördela resterande dill över hela degen.



Ser det ut så här så har du antagligen gjort något rätt! ;) Placera plåten i nedre delen av ugnen.





Brödet är klart efter ca 25 minuter. Förvara det under bakduk och låt gästerna skära sina egna bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar