onsdag 4 november 2009

Kycklingpasta med basilika

Ingredienser:
  • Kycklingfilé 2-3 st
  • 1 kelda mellangrädde
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • Pasta av valfri sort


Strimla kycklingfilé och hacka den färsk basilikan.








Fräs kycklingen i het panna. Salta och peppra, jag använder vitpeppar men det är en smaksak.







 Koka valfri pasta sort, jag valde
penne.








När kycklingen fått lite färg slår du över mellangrädden.








Låt det koka ganska ordentligt för då reduceras grädden och pastasåsen blir krämig. När du fått den krämigheten du vill ha har du i den färska basilikan.






Blanda pastasåsen med pastan. Om du lagat så mycket så att du vet att det kommer att bli över så rekommenderar jag dig till att inte blanda pastan med såsen utan förvara dem separat.






Strö över lite pinjenötter eller parmesan!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar